Witam wszystkich forumowiczów! Temat ten pewnie juz był wałkowany ale sprawa dość poważna więc pozwoliłem sobie założyć "Nowy temat" (z góry przepraszam moderatora). Problem jest następujący: zablokowały się tylne drzwi prawe. Nie można ich otworzyć ani od zewnątrz ani od wewnątrz. Byłem w ASO w Zielonej Górze ale tam za nowy zamek zaśpiewali 485 zł + koszt usługi 150zł. Podziękowałem bo "trochę" drogo. Może ktoś zna sposób zdemontowania tapicerki bez jej zniszczenia (w ASO powiedzieli że takie ryzyko istnieje) Proszę o pomoc. Może jakiś opis wraz ze zdjęciem demontażu. Z góry dziękuję za pomoc! beatroot (Skoda Octavia I kombi, 1.9 TDI, 1999r.).
Najpierw otworz drzwi przednie po tej stronie co masz zepusty zamek, w gumowej oslonie tylnych drzwi sa przewody, dokladnie- ale dokladnie zdjemij oslone rozwin tasme ktora sa zwiniete przewody, nie sugeruj sie ze bedzie wygladac dobrze zwiazne mimo to zrob to w pierwszej kolejnosci, jesli zobaczysz urwany przewod lub zielony pyl to wiadomo co jest przyczyna. Jesli w tym miejscu przewody sa cale- chac watpie to niestety trzeba zdjac tapicerke od srodka, jest sporo pracy i trzeba uwazac aby nie poniszczyc, odkrecamy wkrety te co sa wokol. Najlepiej obejrzyj tapicerke po drugiej stronie drzwi i zobaczysz gdzie sa te wkrety, ale to jest ostatecznosc. Powodzenia
Komentarz